ZooEasy is beschikbaar in de volgende talen:

Aantal gebruikers: 8.540, Aantal dieren geregistreerd: 5.345.494

Importeer je bestanden in ZooEasy Online

Importeer je bestanden in ZooEasy Online

Datum: februari 4, 2015

Je kan vanaf nu je eigen bestanden importeren in ZooEasy Online. Ideaal als je zelf al veel gegevens van je dieren hebt verzameld! Omdat de Stand Alone versie iets anders werkt dan ZooEasy Online, zijn er een paar belangrijke verschillen. Lees daarom eerst dit overzicht om te zien waar je rekening mee moet houden.

ZooEasy Online
ZooEasy Online is ontzettend handig als je je dieren online bij wilt houden. Zo kan je altijd inloggen op je computer, tablet of mobiele telefoon. Het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding. Bovendien raak je je eigen gegevens nooit meer kwijt na een computercrash: je gegevens zijn veilig in de cloud.

Verschillen tussen Stand Alone en ZooEasy Online
Wil je je bestanden overzetten? Let dan goed op, want je kan veel importeren, maar niet alles. Heb je al (als test) informatie in ZooEasy Online gezet? Dan is het belangrijk om deze eerst te verwijderen voor je begint met importeren. Bedenk ook goed dat de wijzigingen in je online bestand niet worden doorgevoerd in je Stand Alone database. Dit zijn de belangrijkste verschillen:

De volgende onderdelen kan je niet importeren naar ZooEasy Online, omdat deze functies hier (nog) niet beschikbaar zijn:
Kasboek;
Metingen
, zoals gewichtenschema en grafieken per dier;
Planning en notities in het logboek;
De statuskleur van het dier wordt niet overgenomen;
Eieren uitgekomen wordt niet meegenomen;
Bij contacten zijn extra kweeknummers niet beschikbaar.

De volgende mogelijkheden ontbreken in ZooEasy Online:
Kweekkaarten en etiketten printen;
Bloedverwanten
: de verwanten worden nu minder uitgebreid genoemd. De verwanten zijn nu beperkt tot: kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen per dier;
Importeren en exporteren van bestanden naar andere ZooEasy gebruikers;
Groepsmutaties;
Mutaties
in bepaalde periodes kunnen wel worden gevonden via de zoekfunctie, maar zullen geen rapport laten zien;
Trendanalyses;
Sortering in layout.

De volgende mogelijkheden zijn wel aanwezig in ZooEasy Online, maar werken anders:
De stambomen zijn nog niet in 4 en 5 generaties zichtbaar. Dit komt in een latere update;
Als je een licentie voor meerdere diersoorten hebt, neem dan contact op met de helpdesk;
De bijlagen en logboek worden niet meer algemeen opgeslagen, maar per dier. Hierdoor is het menu Documenten verdwenen.  Bij de import betekent dit dat zowel de bijlagen als de notities in het logboek alleen worden meegenomen als ze zijn opgeslagen bij het dier zelf. De algemene bijlagen en notities die niet bij een specifiek dier zijn opgeslagen, worden niet meegenomen. Deze kan je handmatig toevoegen.

Wil je weten wat alle verschillen zijn? Bekijk dan hier de lijst met alle mogelijkheden.

Stappen om bestanden in te laden
Probeer ZooEasy Online uit met je eigen bestanden en ontdek alle mogelijkheden. Maak nu je eigen account en probeer het 30 dagen gratis. Volg dan deze stappen om je eigen database over te zetten naar ZooEasy Online. Kom je er niet uit? Mail ons dan op supportonline@zooeasy.com en we helpen je graag verder!