ZooEasy is beschikbaar in de volgende talen:

Aantal gebruikers: 10.605, Aantal dieren geregistreerd: 4.886.387

Reviews

Ervaringen van gebruikers

5

tot nu toe slecht

als ik het vergelijkt met standalone en nu met online versie vind ik standalone een stuk beter waar je gemakkelijk overal bij kan komen als ze nu eens de standalone versie op internet zetten dus totaal kopieren zal het een stuk makkelijker zijn vooral voor ouderen dus al met al wacht ik wel eerst af hoe het er verder uit gaat komen en of je jaar voor jaar terug kan kijken

Guus Duenk, Winterswijk

Aanbevelen ? Ja

Diersoort: Vogels

Reactie van ZooEasy:

dank voor je eerlijke reactie. Ik begrijp je reactie heel goed, de stand alone versie had veel meer functionaliteit. Je kan hier ook gewoon mee blijven werken, alleen faseren we de stand alone versie wel uit op 1 juni 2020 en vervalt dan ook de helpdesk. De online versie wordt stap voor stap uitgebreid. De functie die je noemt om de dieren per jaar te kunnen zien staat gepland in 1 van de komende releases (zie https://www.zooeasy.nl/nieuws/nieuwe-ontwikkelingen-bij-zooeasy/). We werken hard om de functionaliteit van de stand alone versie ook toe te voegen aan de online versie. Zodra er nieuwe functionaliteit beschikbaar is, informeren we je.

9

wij zijn als 1 van de grootste gebruikers zeer tevreden

als Stichting FGH een zeer groot gebruiker van zooeasy zijn we zeer tevreden met het programma. We zijn ook zeer tevreden met de medewerking als we vragen hebben.

AnneMarie van Kr, Buitenpost

Aanbevelen ? Ja

Diersoort: Honden

8

geweldig

goede ervaring

A.C. de Groot, Spijk

Aanbevelen ? Ja

Diersoort: Honden

8

goede duidelijk en correct service

Vragen gesteld naar aanleiding van overgang stand alone versie naar de online versie. Correct, netjes, duidelijk en snel geholpen. Goede service!

Jan, Denekamp

Aanbevelen ? Ja

Diersoort: Vogels

4

slechte helpdesk

Ik moet alle vragen en de daarbij horende antwoorden opzoeken in een tool. dit in de hoop dat de vraag erbij staat. bellen kan niet meer en wanneer ik digitaal een vraag stel krijg ik geen antwoord.

Ad, Best

Aanbevelen ? Ja

Diersoort: Vogels

Reactie van ZooEasy:

Als je contact opneemt met de helpdesk (zie https://www.zooeasy.nl/contact/) en een bericht achterlaat, nemen we contact met je op. De video\'s zijn gemaakt om specifieke uitleg te geven over onderdelen. Als je contact met ons opneemt en aangeeft waar je vragen over hebt, zorgen wij dat je een antwoord krijgt. En als je er niet uitkomt, bellen we je op!

1

Ik kom er niet uit

Ik kom er niet uit ik kan niets meer invoeren.

Peter, Zoelmond

Aanbevelen ? Ja

Diersoort: Vogels

Reactie van ZooEasy:

Als je contact opneemt met de helpdesk (zie https://www.zooeasy.nl/contact/) en een bericht achterlaat wat er precies mis gaat, nemen we contact met je op.

2

Volledig anders dan de versie die ik al jaren gebruik en voor mij niet werkbaar

Het overzetten van het bestand op mijn pc naar de online versie is slechts gedeeltelijk gelukt. Recente vogels vind ik niet meer terug. En ik vind alleen vogels die ik jaren geleden bezat. Wat ik nu in mijn bestand heb kan ik niet meer terugvinden en oproepen. Zaterdag doet mijn zoon nog een tweede poging het bestand op mijn pc over te zetten. Lukt dat niet dan gebruik ik mijn oude versie en zeg mijn abonnement op.

Huub Vervest, ETTEN-LEUR

Aanbevelen ? Ja

Diersoort: Vogels

Reactie van ZooEasy:

Als ik je opmerking zo lees vermoed ik dat je een oude database hebt ingelezen. Wat ook aan de hand kan zijn is dat je de volgende instelling nog moet doen om je eigen dieren te kunnen zien: https://www.zooeasy.nl/ondersteuning/hoe-kan-ik-alleen-mijn-eigen-dieren-in-de-dierenlijst-zien/

10

Ongeëvenaarde kweekadministratie

Bij elke start van het kweekseizoen laat ik mij bijstaan door ZooEasy. Het programma levert mij elke keer een efficiënt en inzichtelijke rapportage over mijn dieren met betrekking tot de afstamming. Een onmisbare hulp als je de kweek van je dieren, in mijn geval Kleur Grasparkieten, serieus neemt.

Jan Weistra, Bitgummole

Aanbevelen ? Ja

Diersoort: Vogels

6

praktisch

Het is erg handig dat het vanaf elk apparaat te gebruiken is, echter mis ik nog wel wat functies die er als het goed is (hopelijk) nog wel gaan komen. Onder andere het kasboek vond ik nl wel praktisch. Het zoeken in de zoekbalk naar katten werkt niet prettig (kan alleen op de volledige naam vd kat) en het selecteren van de katten in bezit ontbreekt wat ik erg onhandig vind. Nu moet vele pagina\'s doorklikken om tot mijn katten te komen, of ik moet ze per kat op volledige naam zoeken. Ook de stamkaart mis ik, de overzichtjes gaf ik vaak mee aan mijn kittenkopers zodat ze alle belangrijke gegevens in één overzicht bij elkaar hebben.

Nathalie, Dirksland

Aanbevelen ? Ja

Diersoort: Katten

Reactie van ZooEasy:

De kasboek functie staat gepland in 1 van de komende releases (zie https://www.zooeasy.nl/nieuws/nieuwe-ontwikkelingen-bij-zooeasy/). We werken hard om de functionaliteit van de stand alone versie ook toe te voegen aan de online versie. Zodra er nieuwe functionaliteit beschikbaar is, informeren we je. Het zoeken kan ook met wildcards waarmee je op een deel van de naam kan zoeken zie: https://www.zooeasy.nl/ondersteuning/hoe-gebruik-ik-de-zoekfunctie/ De stamkaart zit niet in de standaard rapportage, echter wij publiceren op korte termijn een aantal templates waaronder de stamkaart inclusief handleiding om dit toe te passen in ZooEasy.

7

Goed programma met slechte import mogelijkheden

Het programma op zich werkt prima, maar de importmogelijkheden zijn niet goed en ook niet ontwikkelt zoals verwacht.

Leon, Voerendaal

Aanbevelen ? Ja

Diersoort: Runderen

Reactie van ZooEasy:

Voor de import functie hebben we inmiddels een uitgebreide handleiding met templates beschikbaar gesteld die gebruikt kan worden: https://www.zooeasy.nl/ondersteuning/hoe-importeer-ik-makkelijk-een-grote-hoeveelheid-data-in-zooeasy/. Er is hierover in het verleden contact geweest met de helpdesk, helaas zijn niet alle gevraagde importmogelijkheden op dit moment mogelijk.

8

prima

.

Margot, Den Haag

Aanbevelen ? Ja

Diersoort: Honden

3

Werkt niet naar mijn verwachting

Te omslachtig vergeleken met de de oudere versie. Instellingen van je dieren .krijg constant alles zichtbaar zoals in bezit/bestand. Vind het in de huidige versie niet werkbaar.

Ronald, Hertme

Aanbevelen ? Ja

Diersoort: Vogels

Reactie van ZooEasy:

Om je eigen dieren te kunnen zien moet je eenmalig een instelling te veranderen, zie: https://www.zooeasy.nl/ondersteuning/hoe-kan-ik-alleen-mijn-eigen-dieren-in-de-dierenlijst-zien/ We werken hard om de functionaliteit van de stand alone versie ook toe te voegen aan de online versie. Zodra de functionaliteit beschikbaar is, informeren we je.

6

Mindere versie van de oudere stand alone versie.

In de oudere versie : - was er mogelijkheid tot toevoegingen in een stamboom, waarbij deze vogels dadelijk in het bestand werden gezet. Nu moet vogel per vogel ingegeven worden met de volledige stamboom, een massa werk als je een groot aantal vogels bezit. - was er de mogelijkheid om aan te vinken of de vogel in bezit is of in bestand is. - kwamen overleden vogels automatisch in het bestand en verdwenen bij \'in bezit\'.

Wim, Oosterzele

Aanbevelen ? Ja

Diersoort: Vogels

Reactie van ZooEasy:

De functie om via de stamboom een vogel toe te voegen staat gepland in 1 van de komende releases (zie https://www.zooeasy.nl/nieuws/nieuwe-ontwikkelingen-bij-zooeasy/). We werken hard om de functionaliteit van de stand alone versie ook toe te voegen aan de online versie. Zodra er nieuwe functionaliteit beschikbaar is, informeren we je. De werking van een vogel die in bezit is werkt anders dan in de stand alone versie, zie https://www.zooeasy.nl/ondersteuning/hoe-kan-ik-alleen-mijn-eigen-dieren-in-de-dierenlijst-zien/ Als je bij overleden vogels dan de eigenaar weglaat zie je voortaan alleen de vogels in bezit in de lijst.

6

Zooesy is niet zo zooeay 🙈

In het begin was het echt heel lastig om zooeay te begrijpen. Na dagen en vele uren ben ik er uit eindelijk achter gekomen hoe het werkte. Gezien d filmpjes die op internet staat voor uit leg was het totaal niet duidelijk. Niet hoe je een dier moet invullen. Of je ook op bewaren moest drukken. Hoe je ouders kon koppelen. Helemaal niks. Alleen centraal uitleg dat alles er al staat. Erg jammer. Voor de test ook erg jammer dat de logo van de pagina intern op de stamboom komt te staan. Dit krijg ik voor geen mogelijkheid er af. Je eigen logo met informatie bijv. Mail en adras er op krijgen als fokker is niet mogelijk. Graag zie ik zo iets na een ubdate tegemoet. En de uitleg in mooie filmpjes veel duidelijke dat onbreekt zeker. Alles zelf moeten indekken. En nu nog steeds na 1.5 a 2 jaar.

Manuella Smidt, Assen

Aanbevelen ? Ja

Diersoort: Cavia’s

Reactie van ZooEasy:

We werken hard aan nieuwe video\'s om de functionaliteit uit te leggen, binnenkort verschijnen er weer nieuwe video\'s die je kan bekijken. Hoe je een dier toevoegt staat bv op https://www.zooeasy.nl/ondersteuning/hoe-voeg-ik-mijn-eerste-dier-toe/ Je kan zelf rapportages maken met je eigen logo, op korte termijn publiceren we de handleiding hiervoor en templates die je kan gebruiken.

8

Veel mogelijkheden en goede helpdesk

.

Diana v.d. Valk, Den Haag

Aanbevelen ? Ja

Diersoort: Honden

6

Gebruiksvriendelijk, COI niet onbeperkt

ZooEasy heeft als grote pluspunt dat het een online platform is. Via laptop, Mac, telefoon of tablet kun je altijd bij je database. Tevens is het heel gebruiksvriendelijk en in het Nederlands. De helpdesk reageert altijd snel en bij complexere zaken wordt er adequaat doorgestuurd naar de tweede lijn. De COI berekening werkt bij diepe stambomen niet over een onbeperkt aantal generaties. Heel jammer, want dat was precies waarom we voor ZooEasy gekozen hebben. We zijn hierover nog met ze in contact en hopen op een oplossing.

Petra, Maastricht

Aanbevelen ? Ja

Diersoort: Honden

5

Offline versie perfect in gebruik, online versie bevalt wat minder.

Offline versie vind ik overzichtelijker als online versie.gebruik eigenlijk alleen de offline versie maar. Informatie zoals in welke kooi welke vogel zit etc is voor mij van essentieel belang en zie ik in een overzicht in offline versie. In online versie krijg ik dat moeilijk voor elkaar

Arie, Harfsen

Aanbevelen ? Ja

Diersoort: Vogels

4

onoverzichtelijk

Als je gewent bent met de stand-alone versie te werken is de online versie vele malen onoverzichtelijker en het sorteren van diverse kenmerken is lastiger of niet meer aanwezig.

Charles, Doesburg

Aanbevelen ? Ja

Diersoort: Vogels

5

Leuk programma maar mist een aantal functionaliteiten

Jammer dat het programma niet full screen werkt. De functie alleen de broedkoppels van dit jaar zien ontbreekt.

H Nijman, Hardenberg

Aanbevelen ? Ja

Diersoort: Duiven

Reactie van ZooEasy:

Full screen is helaas niet mogelijk, wel kun je met CTRL en plus toets het scherm vergroten. Wellicht biedt dit een oplossing? De functies die je noemt staan gepland in 1 van de komende releases (zie https://www.zooeasy.nl/nieuws/nieuwe-ontwikkelingen-bij-zooeasy/). Zodra de functionaliteit beschikbaar is, informeren we je.

1

Gewoon klote, wil standalone terug

Mijn ervaring is zeer negatief Geef mij de standallone maar, de online versie Is veels te onduidelijk en onoverzichtelijk Dode en levende vogels staan door elkaar heen Ook al geef je aan dat het overleden is Zie maar een 15 aantal vogels op scherm.. Terwijl ik 41 vogels heb Bij stand..kon ik ze allemaal zien! Het scherm is teklein, krijg het ook niet groter. Ga ik nog verlenging nemen op Zooeasy, Dan zal mijn antwoord NEE zijn Of er moet een update komen En de problemen die ik ondervind verholpen zijn Mvgr Frans

Frans, Nijmegen

Aanbevelen ? Ja

Diersoort:

8

Bijhouden gegevens stamboomhonden voor verenigingen

De Vereniging de Weimarse Staande Hond heeft in 2007 het idee opgevat om een database aan te leggen van de in Nederland woonachtige Weimaraners. De data moest een ontsluiting bieden via het internet zodat de gegevens toegankelijk zijn voor bestuur en leden. Hierbij moest de toegang tot de gegevens duidelijk afgeschermd zijn door een autorisatiemodel. Op dat moment was ZooEasy bezig met het ontwikkelen van de Online omgeving. Reden dat de vereniging gekozen heeft om met ZooEasy in zee te gaan. De gegevens van de honden worden door de Raad van Beheer vier maal per jaar digitaal aangeleverd. Hierin zitten de geboren nesten, importhonden en HD uitslagen. ZooEasy heeft een module waardoor deze gegevens ingelezen worden in de database. Buitenlandse stambomen worden door de vereniging zelf verder aangevuld. Daarnaast legt de vereniging de uitslagen van shows, wedstrijden of jachtproeven vast. Deze gegevens worden aangeleverd door de organisatie van de evenementen. Tevens worden gegevens vastgelegd zoals onderzoeksresultaten, overlijdensdatum -en oorzaak, bekende ziekten, meetgegevens, etc. Vooral als deze gemeld worden door de eigenaars. Met de database kan er nu gekeken worden of er binnen de populatie bepaalde ziektebeelden meer of minder voorkomen. In de loop der tijd zullen alle in Nederland geregistreerde weimaraners in onze database opgenomen zijn, met een stamboom van minimaal 4 generaties terug. De functionaliteit van ZooEasy is dynamisch en zal steeds verder uitgebreid worden. Het team van ZooEasy denkt met de gebruikers mee en staat open voor verbeteringen

Wim, Oisterwijk

Aanbevelen ? Ja

Diersoort: Honden

10

Prima site om vogelbestand bij t houden

Prima administratie voor het kweken van vogels bij te houden.

Harry, Roggel

Aanbevelen ? Ja

Diersoort: Vogels

10

uitstekend

Steeds meer hondenverenigingen gebruiken ZooEasy voor hun registratie. Doris Knoester is de beheerder voor de Australian Shepherd Club Nederland (ASCN). “Met ZooEasy hebben we nu een mooie tool om analyses te doen en alles te registeren.” Goede referenties De club is in 2011 klant geworden van ZooEasy. Doris Knoester: “Wij gebruikten GCS Datamanager, maar wij zochten een pakket dat meer zekerheid geeft voor de toekomst met betrekking tot de continuïteit van de database en de doorontwikkeling van de functionaliteit.” Doris heeft toen informatie ingewonnen bij andere rasverenigingen. “Ik vond ZooEasy er mooi uitzien en het had goede referenties.” De ASCN gebruikt ZooEasy vooral om de gezondheidsgegevens van de honden in te voeren, zoals DNA-uitslagen en heuponderzoeken. Doris Knoester: “Het is ook fijn dat het programma zelf de verwantschaps- en inteeltcoëfficiënt berekent. Sinds 2017 hebben onze leden toegang tot ZooEasy. Vooral het maken van proefstambomen met verwantschapsberekeningen is een handige tool voor onze fokkers.” Gebruiksvriendelijk Als beheerder is Doris Knoester verantwoordelijk voor de instellingen binnen het programma en is ze de tussenpersoon tussen ZooEasy en de club. Ze heeft ter voorbereiding ook de cursus gevolgd: “In het begin zag ik er wat tegenop: als ik maar niets verkeerds doe! Maar in de praktijk is het me heel erg meegevallen. Het is heel gebruiksvriendelijk.” “Een goede voorbereiding is essentieel” Doris heeft een belangrijke tip voor verenigingen die over willen stappen: “Een goede voorbereiding is essentieel. Welke data wil je vastleggen en hoe moet het eruit komen te zien? Wij hebben dat ondervonden met dubbele honden en nesten in onze oude database. Als je dat achteraf moet corrigeren, is dat heel veel werk. ZooEasy heeft ons hier veel mee geholpen.”

Doris, Elst

Aanbevelen ? Ja

Diersoort: Honden

6

Behoeft nog verbetering

Ten op zichte van de stand alone versie moet je creatief zijn om een stamboom in pdf te plaatsen. Op de standalone kon je via een knop exporteren. Een stamboom importeren die afkomstig is van een stand alone versie kun je niet importeren. (Bestand*zoo) Hier geeft het progamma een foutmelding. Ook het invoeren van een nieuwe stamboom is lastig. Je moet de ouders 1 voor 1 invoeren. Zou beter zijn als het zou werken de afstammelingen er in kan plaatsen. Vervolgens de nieuwe kat en de stamboom automatisch vult. Gebruiksvriendelijkheid kan beter.

Gerke Jongstra, SNEEK

Aanbevelen ? Ja

Diersoort: Katten

Reactie van ZooEasy:

De online versie is qua opzet anders dan de stand alone versie, daarom is het voor veel gebruikers wennen als ze overstappen. De functies die je noemt voor het invoeren vanuit een stamboom staan gepland in 1 van de komende releases (zie https://www.zooeasy.nl/nieuws/nieuwe-ontwikkelingen-bij-zooeasy/). We werken hard om de functionaliteit van de stand alone versie ook toe te voegen aan de online versie. Zodra de functionaliteit beschikbaar is, informeren we je.

6

Heel goed

Enorm handig programma, enkel nadeel is dat als ik stambomen wil doorsturen dat ik ze dan zelf in excel moet overtypen..

Saskia, Vierpolders

Aanbevelen ? Ja

Diersoort: Hamsters

Reactie van ZooEasy:

Het klopt dat deze functionaliteit er nog niet in zit. We werken hard om de belangrijkste functionaliteiten van de stand alone versie ook toe te voegen aan de online versie. Zodra er nieuwe functionaliteit beschikbaar is, informeren we je.

Probeer ZooEasy nu zelf

Meld je aan